Yol ve Ulaştırma Teknolojileri Hizmetlerini Dünyaya İhraç Ediyoruz

Yol ve Ulaştırma Teknolojileri Hizmetlerini Dünyaya İhraç Ediyoruz
Yol ve Ulaştırma Teknolojileri Hizmetlerini Dünyaya İhraç Ediyoruz
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada “Yıllar önce bunları başkalarına muhtaç yapıyorduk. Artık hiç kimseye ihtiyacımız yok. Bu tür teknolojileri üretiyor, geliştiriyor ve dünyaya ihraç ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Bakan ayrıca 5G ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu Dünya üzerinde 5G ile çalışmaların devam ettiğini ancak sona gelindiğini belirttir.”  Dünya da bir araştırma içinde. Biz de 5G’yi yerli ve milli teknoloji ile hazırlanmaya çalışıyoruz. O yüzden yerli 5G altyapımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Yerli ve milli 5G’ye dünya ile birlikte geçeceğiz. Zaten normalde 4,5G altyapısında dünyanın önde gelen ülkelerinden biriyiz. İnşallah 5G’ye dünya ile birlikte zamanı geldiğinde yerli ve milli teknolojiyle geçeceğiz.” diye açıklamasına devam etti.

Formula 1 Her Sene Olsun İstiyoruz

9 sene sonra Formula 1 yarışları ülkemize geldiği için mutlu olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu “ Dünya da bir araştırma içinde. Biz de 5G’yi yerli ve milli teknoloji ile hazırlanmaya çalışıyoruz. O yüzden yerli 5G altyapımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Yerli ve milli 5G’ye dünya ile birlikte geçeceğiz. Zaten normalde 4,5G altyapısında dünyanın önde gelen ülkelerinden biriyiz. İnşallah 5G’ye dünya ile birlikte zamanı geldiğinde yerli ve milli teknolojiyle geçeceğiz.” Diye ekledi.

Afet Anında İnternetten Haberleşin

İzmir depreminde iletişim alanında sorun yaşamadıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, ayrıca afet sonrasında internetten haberleşmeyi tavsiye etti. “Tedbirlerimizi alıyoruz. Afet durumlarında çok kolay koordine olup mobil baz istasyonlarımızı bölgeye sevk ediyoruz. O yüzden arkadaşlarımız İzmir depremi sırasında başarılı bir çalışma çıkardı. Temennimiz böyle afetlerin yaşanmaması ama yaşandığı durumlarda da çok kolay müdahale ediyoruz.” Diye konuştu.

Yol ve ulaştırma anlamında eskisinden daha güçlü olunduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, önceleri dışarıya ihtiyacın olduğunu ancak şimdi yerli ve milli mühendisler ve projeler ile birlikte dünyaya yol ve ulaştırma hizmetlerini ihraç ettiklerini belirtti. 2002 yılı öncesine göre daha ilerde olduklarını belirtti.

Yol ve Ulaştırma Teknolojileri Hizmetlerini Dünyaya İhraç Ediyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın