Yüz Yüze Eğitim Faaliyetlerine 11 Ocak’tan İtibaren Başlanıyor

Yüz Yüze Eğitim Faaliyetlerine 11 Ocak’tan İtibaren Başlanıyor
Yüz Yüze Eğitim Faaliyetlerine 11 Ocak’tan İtibaren Başlanıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilindiği üzere Covid-19 pandemisi sebebiyle eğitim öğretim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verilmişti. İlerleyen süreçte ise bazı eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim şeklinde yeniden başlamıştı.

Konu ile alakalı olarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere gönderilen yazıda; tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan covid-19 salgını sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihlerinde ara verildiği ve eğitim öğretimin uzaktan eğitim yoluyla devam etme kararının alındığı bildirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı; yapılan değerlendirme neticesinde, yüz yüze eğitime ara verilen hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021 tarihi itibarıyla yüz yüze olarak başlanacağı bildirildi.

İlgi yazıda; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurslarda hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilerek kursların açılış kapanış saatlerinin belirlenmesi, 20 Kasım 2020’de durdurulan kurslardan eksik kalan saatlerin tamamı yüz yüze eğitim olarak uygulanmak üzere kurs kapanış tarihlerinin güncelleneceği belirtiliyor.

Mesleki açık öğretim lisesi ile açık öğretim imam hatip lisesinin yüz yüze alan derslerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecek.

Örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları MEB tarafından yapılacak yeni bir açıklamaya kadar açılmayacak.

Buna göre; Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da dikkate alınarak hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021’den itibaren yüz yüze başlanacak, salgının seyrine göre il/ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olabilecek.

Yüz Yüze Eğitim Faaliyetlerine 11 Ocak’tan İtibaren Başlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın