Yüz Yüze Eğitim Heyecanında Son Gün!

Yüz Yüze Eğitim Heyecanında Son Gün!
Yüz Yüze Eğitim Heyecanında Son Gün!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüz yüze eğitime geçiş kapsamında aşamalı plan uygulaması devrede. Milli Eğitim Bakanı açıklamaları kapsamında eğitimde ilk olarak 8 ve 12. Sınıflar, lise hazırlıklar ve sınıfları özel gereksinimli olan çocuklar için eğitim başlıyor. Haftada 2 gün yüz yüze eğitim olacak. Eğitim öğretim Pazartesi 12 Ekim itibari ile yüz yüze olarak başlıyor.

Yüz Yüze Eğitim 2.Aşamasında

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilmiş olan eğitim süreci, ikinci aşamasında geldi. Yüz yüze eğitime geçiş planlaması doğrultusunda direkt olarak ikinci aşama başladı. Yarın itibari ile köy okulları, ilkokullar, 8 ve 12. Sınıflar lise hazırlık sınıfları ve özel gereksinimi olan sınıflar için çocuklar okullara çağrıldı. Yarın yüz yüze eğitim başlayacak.

Yeni tip korona virüs salgını nedeni ile canlı sınıf uygulamaları ile eğitime devam edilmesi söz konusu. İlk aşama 21 Eylül’de gerçekleşti. Aşama aşama yüz yüze eğitim başlıyor ve herkes heyecanlı. İkinci aşama için ise 12 Ekim belirlendi. Bakanlık yüz yüze eğitime geçiş kapsamında ikinci aşamayı yarın uygulamaya başlayacağını bildirdi.

Peki, eğitim nasıl olacak?

Tüm önlemlerin alınması sağlanacak. Bunun dışında direkt olarak ilkokul 1, 2, 3, 4. Sınıflar için ortaokul ve 8.sınıflarda haftada 2 gün, toplamda ise 12 ders saati olmak üzere imam hatip ortaokullarında ise haftada iki gün toplam 14 saat eğitim verilmesi söz konusu olacak.

Önlemlerden Taviz Yok!

Eğitim öğretim aşamalı olarak başlasa da,, hala sokakta maske zorunluluğu devam ediyor. Herkes maske takmak zorunda. Gereken koruma ve önlemler elbette okulda da devam edecek. Öğretmenler tarafından çocukların dikkatli olması, mesafe ve diğer kurallara uygun şeklide hareket edilmesi konusunda gereken de yapılacak. Bunu bilerek siz de ona göre hareket edebilirsiniz. Öğrenciler için uyarılar olacaktır. Bu hususta velilerin de eve gelen çocuklarına direkt olarak korona virüs önlemleri kapsamında dikkatli hareket etmeleri yönünde bilgi vermesi önemlidir. Dikkat etmeniz istenecektir.

Yüz Yüze Eğitim Heyecanında Son Gün!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın